Полиция и военна техника ще пазят черешите

Държавата впряга цялата си мощ, за да опази черешовата реколта от набези. Полиция, жандармерия и военна техника ще пазят сладкия плод от крадци.


Малко преди старта на беритбата, вицепремиерът Цветан Цветанов и земеделският министър Мирослав Найденов се срещнаха с производители и прекупвачи, съобщи bTV.

Да няма крадци и да няма картелни споразумения за цените на черешите беше обещано на среща в Кюстендил. В края на май започват патрулите по черешовите градини.

Във войната за черешите и тази година ще влезе техника, която пази държавната ни граници. Термовизьори, кучета, денонощни патрули и камери ще пазят сладкия плод от крадци.Черешовата война на държавата срещу крадците в Кюстендил започва в края на май, когато тръгва беритбата на сладкия плод. За първи път тази година ще се слагат и камери по пунктовете и черешовите градини.

Надявам се, че усещането за елемент на картелно споразумение при цените за изкупуване на череши, ще изчезне у хората тук. Преди 2 години кметът се намеси и отстрани секретаря на общината, миналата година имаше череши на цени от 0.80 ст. и 1.20 лв., което показва, че има свободен пазар, допълни Цветанов, цитиран от БТА. Той допълни, че подобна среща между местна, изпълнителна, и законодателна власт, и производители, трябва да се направи и в края на активният сезон през октомври-ноември.

Цветанов благодари на криминална полиция, жандармерията и охранителите за положените досега усилия за опазване на селскостопанската реколта.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини