УНИЦЕФ хвали община Димитровград за работата с децата

От началото на новата учебна година във всяко училище ще бъдат създадени Ученически съвети, които ще дават право на глас и мнение на децата и младите хора, това разказа на среща в общината днес председателят на Общинския ученически парламент Християна Динова. В качеството си на представител на Детски и Младежки център, вчера тя бе в столицата на конференция, инициирана от УНИЦЕФ- България.

Обсъден е бил механизмът и хартата за детско участие, разработен от Държавната агенция за закрила на детето, разказа Динова. Документът дава възможност на децата и младите хора да участват активно в местното самоуправление.
На конференцията община Димитровград е получила похвала като една от най-активните при работа с децата през последните две години.  С помощта на презентация са били демонстрирани добри практики на взаимодействие между Детския център и местната власт.

На организирания от УНИЦЕФ форум се е коментирала още възможността ученическите парламенти да участват в работата на Общинските съвети с право на глас при решаване на различни въпроси.

На срещата в общината присъстваха и учениците, който в деня на местното самоуправление заеха ключови постове в Общината, болницата и медицинския център. Младите хора споделиха своите впечатления от преживяното и работния ден на титулярите. Връчени им бяха грамоти за участие в деня на самоуправлението - 9 май.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

На среща с медиите децата, заели важни постове в деня на самоуправлението разказаха впечатленията си
Моника Кирова /в ляво/ смени за ден кмета Иво Димов
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини