Показват на димитровградчани как се тъче козина в Нощта на музеите

Европейската нощ на музеите няма да подмине днес и Димитровград. В 19:00 часа вратите на тукашния Исторически музей ще бъдат широко отворени за димитровградчани. Те ще могат да надникнат как се правят различни изделия от козина.

Тук ще гостува един от майсторите на древния занаят -мутафчийство Христо Маринов, който идва от Етнографския музей "Етъра". От Габровския край е и изложбата "Когато миналото оживява ..." представяща  чрез 240 експоната характерни за района занаяти.

Тя ще бъде открита в 20:00 часа. Час по-рано началото на Нощта на музеите ще постави Забавно-духовият оркестър на Димитровград със свои изпълнения.

В 19:30 часа ще бъде открита гостуваща фотоизложба на Чешкия център в София. Тя представя лицата и гласовете на радио "Свободна Европа" в периода на студената война.

Нощта на музеите ще продължи с концерти на Акустично джаз трио и група Shuffle. Половин час преди полунощ посетителите могат да се изяват пред микрофона със свои изпълнения.

В програмата са предвидени още прожекции на филми от фонда на музея и лекция на тема "Астрономията - наука от древността".

Димитровградчани ще могат да разгледат и постоянните екпозиции в музея, свързани с бригадирското движение и находки от Извора на нимфите край Каснаково. Освен ателие за мутафчийството, ще има и такива за бижута и боди арт.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини