Намалят наема на 100 маси на Неделното тържище?

Таксите на 100 маси на Неделното тържище да бъдат намалени ще разгледжа в четвъртък Общинския съвет

Намаляне на таксите на Неделен пазар за близо 100 обекта ще бъде разгледано на заседанието на Общинския съвет идния четвъртък.

Това оповести на среща с медиите тази сутрин председателят на местния парламент Стефан Димитров. Той поясни, че понижението е заради икономическата ситуация в страната и намалянето на търговците на Неделен пазар.

Таксата за определени зони на тържището ще падне до 3 лв. на кв.метър, което е доста под сегашния наем и е нещо ново, коментира Димитров. "Намалението се прави с цел да се стимулипра търговията и тези маси, да бъдат обитавани от търговци, а не да стоят празни", разясни идеята шефът на ОбС

"Пазарът се прави от хората, пазара се прави от търговците и общината трябва да им съдейства", каза Стефан Димитров. Според него, не е редно само определени хора, които са се занимавали с търговия да се възползват от привилегии на тукашното тържище. Той добави, че независимо, че въпросните 100 маси не са много изгодни места, то е ясно, че една голяма част от търговците не могат да си плащат задълженията заради лошата икономическа ситурация.

Общо 37 докладни записки включва дневния ред на предстоящата сесия в Димитровград. Сред тях е и точка за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма"Помощ в дома", по която община Димитровград тепърва ще кандидатства. Освен за обгрижване на възрастни хора, по тази програма се осигурява и хранене, поясни Димитров.

В четвъртък общинарите ще умуват и дали да бъдат отдадени под наем общински пасища и мери, както и да се реализират продажби на имоти, общинска собственост.

Общо 37 докладни записки ще разглежда Общинския съвет този месец, поясни председателят му Стефан Димитров

Правилник за подпомагане на приемни семейства ще разглеждат още димитровградските общинари. Той е продължение на решението, взето по докладната на съветникът от БСП Виолета Желева.

Нов регламент за получаване на субсидии от страна на спортните клубове ще бъде коментирано още на предстоящата майска сесия. Предлага се всеки един клуб, които действа на територията на Общината да може да получава помощи, разказа още шефът на тукашния Общински съвет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини