Благоустрояват двора на Дневния център за деца с увреждания

Дворът на Дневният център за деца с увреждания в бившата Марбас болница ще бъде благоустроен по проект

Дворът на Дневния център за деца с увреждания в бившата Марбас болница в Димитровград ще бъде благоустроен, като там ще бъде изграден и детски кът за отдих на открито с беседка, къщички и хранилки за птици, цветна алея и др.

Това ще стане възможно след като Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда отдели по проект средства за реконструкцията. Стойността на заложените дейности е 10 000 лв.

Общо 11 разработки на общини, училища и детски градини в Хасковска и Кърджалийска области ще бъдат финансирани от предприятието в рамките на сумата от 1 500 000 лв., казаха от Регионалната екоинспекция в Хасково.

В Димитровградско благоустрояване и подобряване на средата ще се извърши още в две градини - ОДЗ №2 и ЦДГ №1 и в спортен терен на територията на  Горски извор. В димитровградското село стойността на проекта е 10 000 лв., като са предвидени монтаж на пейки, облагородяване на терен около футболно игрище, метална козирка над съблекалните.

В детските градини спечелите пари по проекта са в размер на 5 000 лв. за всяко заведение. Там ще бъдат оборудвани кабинети и мултимедия, ще бъдат финансирани различни екскурзии, ще се подготвят занятия, насочени към екологичното възпитание на децата и др.

Дейностите са по линия на националната кампания "За чиста околна среда".

Общо 1 450 са постъпилите в ПУДООС проекти тази година, одобрени за реализация са 199 от тях.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини