Отпуснаха още пари за ремонт на две димитровградски градини

Ремонтните дейности в градина "Йорданка Чанкова" (на снимката) и ОДЗ №1 в Мариино ще продължат до края на юли

Допълнителни 72 400 лв. ще бъдат отпуснати на Димитровград по силата на подписан преди дни анекс към проекта за социално включване "Да за децата на Димитровград". Това се посочва в информация на пресслужбата на Общинска адиминистрация.

Според заложеното в разработката, която стартира през ноември 2011 година, ремонти се извършиха в две детски градини в Димитровград и на третия етаж на бившата Марбас болница. Там се изгражда Център за ранна интервенция на уврежданията.

В ЦДГ № 1, филиал ЦДГ „Йорданка Чанкова" се реконструираха санитарните помещения, имаше подмяна на всички радиатори, монтиране на модерна газова горелка и рампа за деца с увреждания.

С допълнителните средства ще се изгради дренажна система на част от сутерена и ще се направи ремонт на офиси и помещението за подготовка на кухнята.

В другото детско заведение - ОДЗ № 3 в кв. Мариино бе направено котелно помещение за отопление на газ и обособено място за бутилково стопанство и соларна система. Сега ще се направи площадка за бутилковата система, а също така ще се удължи ремонта на санитарните помещения и умивалните.

Строителните дейности ще приключат към края на юли тази година, вместо както беше първоначално обявено до 22 април. Припомняме, че парите по проекта са в размер на 392 185 лв. Той се финансира от Министерството на труда и социалната политика, със заемни средства от Международната банка за възстановяване и развитие.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини