В Димитровград дават 5 000 за благоустрояване на градинки, чакат се проекти от гражданите

По линия на същия конкурс и след спечен проект от дом.съвета, бе облагородена градинката до блок 12 на ул."Ем.Станев"

За трета поредна година община Димитровград обяви конкурс за проекти, свързани с озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства в града.

В него могат да участват дом.съвети и граждани, регистрирани по Закона за управление на етажната собственост, а целта е да се подобри градската среда и да се опазят зелените площи.

Необходимо е в срок до 30 август 2012 година желаещите да подадат формуляр за участие и проектно предложение с количествено -стойностна сметка.

Те трябва да посочат от какво има нужда междублоковото им пространство /пейки, кошчета, люлки и др./ и как виждат неговото оформяне и подредба.

Документите за участие в конкурса се подават на гише №1 в Общинска администрация.

Специална комисия, назначена от градоначалника Иво Димов ще оцени 10-те най- подходящи разработки за подобряване на градската среда и те ще бъдат финансирани със сума до 5 000 лв.

Идеята е, освен местната власт и самите димитровградчани да бъдат ангажирани с опазване и благоустрояване на градинките и площите пред своите жилищни сгради, поясниха от Общината.

Ако имат идеи за междублоковите пространства и градинките пред жилищните сгради, димитровградчани могат да кандидатстват с проект

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини