И в Химията 34 зрелостници се дипломираха успешно

34 зрелостници от Химическата гимназия се дипломираха снощи

34 зрелостници от Химическата геимназия "Д-р Асен Златаров" в Димитровград взеха дипломи на тържествена церемония в училището снощи. Заради големите жеги, връчването на документите се осъществи в една от залите в училището – на климатик и с мултимедия.

Изненадата на класните ръководители – представяне на клипове и снимки, правени през целия период на обучението – събуди много емоции сред присъстващите зрелостници, родители, учители и съученици.

Янка Гочева, директор на гимназията, връчи не само дипломите за завършено средно образование, но и още по два документа за придобита професионална степен.

Освен основната си квалификация, завършващите получиха и свидетелства за професиите „Козметик”, „Хлебар – сладкар” и „Оператор на компютър”.

Изненада за всички бе кулинарната фиеста, която очакваше присъстващите на дипломирането след приключване на тържеството. Тя бе сътворена от учениците от клуб „Работилница за здраве” по проект УСПЕХ на МОМН.

 

Членовете на клуба бяха наблегнали на здравословните храни – плодови и зеленчукови салати; сандвичи с пълнозърнест, типов и ръжен хляб; ядки; овесени сладки в няколко разновидности; фрешове; млечно-плодови кремове и мн. др. вкусотии.

По-рано през деня се осъществи и друг купон за учениците. Под дебелите сенки в двора на гимназията се събраха участниците във всички проекти, по които работи училището през 2011/2012 год., за да финализират дейността си. „Радостното е, че не само все по-голям брой ученици се включват в проектите, но и че сами настоявате да се работи в тази област” – обобщи в изказването с директорът Гочева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини