Иво Димов провери ремонта на Панорамен път, кабели бавят графика

Кметът Иво Димов провери как върви ремонта на Околовтръстния път на Димитровград, които започна през пролетта

Инспекция на ремонта на улица "Панорамен път" направи днес димитровградският кмет Иво Димов. Известно забяване от предварителните планове констатира на място градоначалникът, който бе придружаван от шефа на хасковската фирма -изпълнител на реконструкцията Станимир Милев. Тук бе и шефът на Областно пътно управление Живко Богоевски.

Кабели на 9 различни оператори, сред които БТК и ЕВН преминават по трасето на ремонтните дейности, на са били описани в проекта и бавят разработката. По изчисления на изпълнителя, наложителното преместване на комуникациите ще оскъпи дейностите с над 100 000 лв.

Иво Димов и Станимир Милев обаче бяха категорични, че сроковете ще бъдат спазени и ремонта на околовръстния път ще приключи през септември, възможно е дори да е готов за празника на града.

Следваща седмица започна асфалтиране на самото начало на отсечката, коментира димитровградският кмет.

По думите му, важно е този проект да бъде завършен навреме, защото с него е свързана и друга голяма за града разработка - ремонта на надлеза в района на Водната кула. Според Димов, констатираните днес проблеми, независимо, че са сериозни няма да отнемат много време за разрешаване.

Кметът припомни, че първоначално обявения срок за извършване на ремонта бе 8 месеца. По време на първата копка пред министър Лиляна Павлова през април изпълнителят обеща да съкрати срока с поне два месеца.

Поне от 10 години не е правен сериозен ремонт на отсечката, която е част от коридор №9, свързащ Русе с Маказа, припомни Димов. След като бъде готово, трасето ще облекчи сериозно и междуградския трафик, поясни кмета. Той увери, че в проекта ще бъде включен и поставянето на нова настилка на моста до "Неохим", съоръжението се очаква да бъде ремонтирано основно през 2014 година.

Препомняме, че реконструкцията на дългата малко над 3 км. отсечка ще струва 2 706 154 лв. В сумата вриза и съфинансиране от Общината в размер на 457 837 лв.

Така изглежда проекта на ремонта на Околовръстния път

Кметът и шефът на фирмата-изпълнител на ремонта се надяват пътя да е готов за празника на града
Ремонтни дейности до входа на парк "П.Пенев" са започнали на Панорамен път

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини