Астра полетя в дере, шофьорът не помни как

Маслиновската Астра бе пострадала леко

Маслиновец се метна с колата си в крайпътно дере тази сутрин на път за Хасково, близо до разклона за с. Книжовник. 30-годишния Камен Иванов не бе съвсем сигурен кога „сабалента“ е станал скока, след кратък размисъл предположи 6-6.30 часа. Бил със свой приятел. 

Крайпътното дере бе поне 4-5 метра дълбоко. Колата пропаднала чак до дъното, но за късмет на двамата си пасажери не се преобърнала. Всъщност, изненадващото бе, че по пътниците нямаше драскотина, а Астрата бе сравнително малко очукана. По време на пропадането убивала скоростта в дърветата по склона на урвата. 

Камен не си спомняше точно самата катастрофа, но обясни, че преди това му отказали спирачките. Колата обаче имаше сериозен спирачен път, при това с интересен рисунък. Първото натискане е станало на около 100-на метра по нагоре, точно на излизането от коварен остър завой. После колата минава в насрещното, където личат други следи от гуми. Накрая, опелът се е хлъзгал поне десетина метра в собственото си платно преди да пресече банкета и влезе в дерето. 

Камен не бил пил и наистина изглеждаше трезвен. 5 часа след катастрофата. Катастрофиралите подали сигнала за пропадналата кола чак в 11 часа.

Г.Христов

Маслиновецът Камен-още по леко, въпреки че дерето отдясно не бе плитко
Камен не бил пил
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини