Кондукторите в БДЖ ще продават по-скъпи билети от влаковите касиери

По нов начин ще продава билетите си вече БДЖ, промяната е в сила пробно от март 2012 г.

Нов начин на издаване на билети във влаковете въвежда БДЖ, съобщиха в националния жп превозвач.

Пътниците от необслужвани гари и спирки, ще могат да закупуват билети на редовни цени за всички категории влакове единствено от влаковия билетен касиер или от началника на влака в първия вагон от композициите.

Кондукторите ще издават билети само в останалите вагони на влаковете, като те ще са по-скъпи от редовните. Целта на въведената промяна е да бъдат ограничени пътуванията на хора без билет, коментират от БДЖ.

Непрекъснати внезапни проверки за редовността на пътниците във влаковете ще правят от превозвача. Компанията не смята да прави компомиси в тази посока и ще следи строго за спазването на новите условия.

Проектът за продажба на билети във влаковете от влакови билетни касиери стартира експериментално през март 2012 г. в пътническите композиции, които се движат между София и Драгоман, припомниха от БДЖ.

Новият начин на продажба все още не е въведен във всички влакове, но през последния месец се наблюдава увеличение с 10% на събираемостта на приходите от продажба на билети в пътническите композиции, отчетоха от ЖП компанията.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини