Отхвърлиха актуализацията на бюджета на Димитровград, кметът-умишлено е!

Според Иво Димов, с отхвърлянето на актуалицзацията на бюджета се пречи на нормалното функциониране на Общината

Докладната, с която се иска актуализация на бюджета на Община Димитровград бе отхвърлена на председателски съвет днес.

Предложението за вътрешна компенсирана промяна на бюджетната рамка за тази година внася в местния парламент кметът Иво Димов. Става дума за сума от 603 004 лв. Предложението трябваше да се гледа на предстоящата сесия на ОбС на 26 юли, но не влиза в дневния ред.

Това бе и повода от пресслужбата на Общината да разпространят изявление на кмета Иво Димов.

В него градоначалникът посочва, че като мотив за отхвърлянето на докладната е изтъкнат факта, че съветниците не са информирани.

"Предстоящите разходи, идващи най-вече в изпълнение на решения на Общинския съвет, като сумата от 180 000 лв.,отпусната на МБАЛ "Св.Екатерина", ще възпрепятстват възможността за нормалното функциониране на бюджетния сектор в общината", посочва Димов.

Според него, това ще рефлектира върху работещите в Общината, социалните услуги и изплащането на неотложни разходи. Пред репортер на Dimitrovgrad.bgvesti.net Димов не изключи и възможността умишлено да се саботира работата на администрацията.

"За мен приоритет остават разплащането на задълженията към банки в порядъка на 300 000.лв месечно, заплатите и осигуровките на работещите в бюджетната сфера и осигуряването храната на децата в детските градини и детските ясли", заявява още Димов.

Градоначалникът е на мнение, че всякакви опити да се изместват тези приоритети, са действия на политици, които защитават единствено свои тясно партийни интереси.

Dimitrovgrad.bgvesti.net потърси за кометар и председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, но към момента той не отговаря на мобилния си телефон.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини