15-годишен наръга шофьор след скандал на пътя

15-годишно момче е задържано от полицията, заради намушкване с нож на шофьор, с когото едва не се сблъскали на пътя. Потърпевш е хасковлията В.Анев, чиято лека кола се засякла с микробус на кръстовището до ВиК в кв. Орфей. 39 годишният шофьор пътувал по бул. „Васил Левски“ в посока „Орфей“.

След като двете МПС-та едва не се сблъскали на кръговото, последвал лют скандал между двамата водачи на тема кой крив, кой прав. Тъкмо свадата да прерасне в меле и друго лице пътуващо в микробуса изскочило в гръб на В.А. и го проболо с нож в гърба. Водачът на микробуса и нападателя си обрали крушите веднага след като окървавили скандала. Анев бил откаран в Спешното, където му била направена превръзка и било установено , че няма сериозни поражения. След проведени издирвателни мероприятия, полицията установила че нападателят с ножа е бил 15-годишно момче от Хасково. Образувана е полицейска преписка. Работата по случая продължава. 

Според българското законодателство, лице ненавършило пълнолетие може да носи наказателна отговорност само ако „разбира свойството и значението на деянието и ръководи постъпките си“. Заради разтегливостта на формулировката, обикновено с непълнолетните нарушители се занимава детска педагогическа стая.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини