43 точки разглежда ОбС -Димитровград на сесия днес

43 точки включва дневния ред на димитровградските общинари днес

43 точки включва проекта за дневен ред на димитровградските общинари, които заседават от 9.15 часа в зала "Гросето" днес. 

На редовното си юлско заседание съветниците ще умуват над това да предоставят ли помещение на клубовете на хората с физически увреждания, съюза на диабетоболните и на слепите, както и националната асоциация на слепо-глухите. Точката бе отхвърлена на предишната сесия заради неточности.

Общинарите ще се занимават и с точното определяне на местата на съветниците, селските кметове и гражданите при провеждане на заседанията на ОбС.

Приемане статут  на званието "Почетен гражданин" е сред докладните, които днес ще разглеждат общинарите. Те ще решават и за статута на литературната награда на името на поета П.Пенев.

Протестна декларация за орязаното възнаграждение в ОбС предстои да разгледат общинарите от Димитровград. Сред темите е и предложеното закупуване на компютърен томограф за МБАЛ "Св.Екатерина".

Регионална система за управление на отпадъците ще приемат евентуално димитровградските общинари. Те ще решават и за предоставените на селата дърва за огрев, а също и за ползване на земеделски земи и пасища. Подробности от основните решения на ОбС очаквайте малко по-късно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини