Заради дълг от 50 000лв. Димитровград ще плати 650 000лв.

Общината ще плаща тад 600 000 лв. на строителна фирма от Димитровград, реши съдът

Местна фирма е спечелила дело в Арбитражния съд срещу Община Димитровград за извършен, но неразплатен ремонт на МБАЛ "Св.Екатерина" преди 5 години.

Става дума за направени строителни дейности в размер на 50 000 лв., но иска заведен от собственика на строителната фирма е в размер над 500 000 лв.

По време на днешната сесия стана ясно, че общината е осъдена да заплати сума в размер на 596 568 лв. Когато към това се прибавят и натрупани лихви, цифрата набъбва до 653 242 лв.

Гласност на проблема даде в залата шефът на Здравната комисия към ОбС д-р Вълчо Митрушев. Това се случи по време на дебатите за стартиране процедура по поемане на общински дълг за закупуване на скенер за димитровградската болница, внесено от Катя Панева.

Митрушев посочи, че с това дело положението в димитровградската болница се усложнява сериозно. Той заяви, че не е против закупуването на апаратурата, която е нужна на пациентите, но минималната цена на един такъв скенер втора употреба е 250 000 лв.

Положението на МБАЛ "Св.Екатерина" се усложнява

Чрез скенера ще бъде спасен човешки живот бе категоричен и зам.председателят на ОбС Димитър Петров. Той апелира докладната да бъде подкрепена, за да стартира процедурата.

Темата за болницата отприщи страстите на общинарите и мненията заваляха от всички страни. Стигна се дори и до предложения за извънаредна сесия, посветена на проблемите на общинското здравно заведение. Такава идея дадоха Данчо Данев от ЗНС и Диан Георгиев от ГЕРБ.

За стартирането на процедурата за общински дълг се обяви шефът на ОбС Стефан Димитров. Мнение, че не трябва да се бърза и че това може да бъде направено и догодина изрази кметът Иво Димов.

В крайна сметка докладната на Панева бе подкрепена от 26 общинари от общо гласували 28.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини