И Община Димитровград против кариерата край Хасара в Сталево

И общината изрази становище против изграждането на кариера в района на местността "Хасара"

Община Димитровград за пореден път е възразила срещу инвестиционото намерение на пловдивската фирма "Стоунс" ООД да изгради кариера за добив на инертни материали край село Сталево.

Това заяви днес главният еколог на Димитровград Пламен Митков по повод последния развои са събитията около историческата местност "Хасара" и недоволството на сталевци.

Писмото със становището на местната администрация е изпратено до министерството на икономиката и енергетиката, като към него са подкрепени и подписите на 450 жители на Сталево.

Митков припомпи предисторията на проблема в димитровградското село. През май месец е излезнало становище на РИОСВ -Хасково, с което се одобрява реализацията на проекта на пловдивската фирма. Кметът Иво Димов е обжалвал това решение пред министъра на околната среда. Ведомството на Нона Караджова отхвърлило жалбата и препотвърдило решението на РИОСВ-Хасково.

Главният еколог Пламен Митков

Сега от администрацията се надяват да бъде взета под внимание жалбата до министър Делян Добрев, като мотивите са, че в района на Сталево се намира историческа местност с национално и европейско значение.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини