Наливат 1 277 000 лв. в ремонта на ясла и болницата в Димитровград

Последното детско заведение в Димитровград, което не бе ремонтирано бе яслата на ОДЗ "Райна Княгиня", сега това ще се случи след спечелен проект от фонд "Козлудуй"

Одобрени са договорите за ремонт и саниране на три обекта в Димитровград по фонд "Козлудуй", каза на пресконференция тази сутрин зам.кметът Владимир Митрушев.

Сумата, която ще бъде отпусната по проектите е 653 000 евро, което означава 1 277 158 лв.

Става дума за топлоизолация, поставяне на дограма и вътрешно отопление на сградите на яслата на ОДЗ "Райна Княгиня", детско и нервно отделение и основния блок на МБАЛ "Св.Екатерина".

Ще се поставят нови радиатори, котли, защото досега отоплителната инсталация е имала много загуби, а отоплението не е било ефективно.

"Отпусната сума е близо до горната граница, защото таванът на тези проекти е 700 000 евро", поясни Митрушев и допълни, че Димитровград е спечелил почти най-високия възможен гранд.

Фасадата на яслата на ОДЗ-то се руши от години

Въпреки, че вчера стана ясно, че болницата "потъва" финансово с нови задължения към строителна фирма, Общината продължава да полага усилия за здравното заведение и да помага, категоричен бе зам.кметът.

Със спечеления проект ще се помогне да намалеят разходите за отопление на сградата на самата болница, както и Детско и нервно отделение, убедени са от администрацията на Иво Димов.

Основният блок на МБАЛ "Св.Екатерина" ще бъде саниран и с подменена дограма, там където това не е направено

Сроковете за стартиране на самите строителни дейности все още не са ясни. Очаква се обществените поръчки, които ще бъдат обявени на централно ниво, да стартират през март 2013 година.

Детско и нервно отделение също ще бъдат ремонтирани отвън

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини