Мързелът е ключ към успеха

Някак си се е затвърдило схващането, че успешните хора са много работливи и умни хора. В действителност успехът идва при мързеливите хора. Ето няколко основни момента в отношението към нещата, което води право към успеха.


Успешните хора не работят на максимума си. Те ясно разбират, че това е възможно закратко и освен това има риск усилията да се хвърлят в погрешна посока. Те работят в съответствие с техните цели и действия. Ако те искат да бъдат номер едно, те не се пънат напредват толкова бързо, колкото им позволяват силите, не. Те проверяват каква е скоростта на настоящия шампион и планират как да се обучават, за да  постигнат тази скорост.

Успешните хора не се нагърбват да свършат всичко. Те разбират, че могат да постигнат само малко повече, дори и да работят по-здраво, отколкото другите. Те също така разбират, че "отделният човек може да постигне ограничени резултати, но екипът може да постигне неограничени резултати". Те не дават всичко от себе си, те са добри в деблокирането на другите, като карат всеки да прави това, в което е най-добър. Те никога не се забравят да дадат възможности и да похвалят своя отбор.


Успешните хора не работят за пари. Те работят за своята страст. Повечето хора избират бизнес или работа, която ще им донесе най-много пари. Те работят много усилено в тази дейност или работа, за да печелят колкото може повече. Успешните хора знаят, че тъй като работят страстно, ще привлекат доставчици, служители и клиенти, които споделят същата страст с тях. Тези доставчици ги подкрепят напълно, тези служители са щастливи да работят с тях и техните клиенти са добри, редовни и лоялни такива.

Успешните хора не се претоварват с работа. Те винаги да помнят, че да работиш усилено е ограничение или безотговорен начин да избягаш от собсвеното си осъвършенстване. Те се учат как да постигнат повече с по-малко усилие. За целта има семинари, курсове, книги и наставници. Така те стават по-продуктивни и ефективни.

Успешните хора не са мързеливи в началото. Те знаят, че ако мързелуват в началото, ще страдат в бъдеще. Защото в началото се формират добри навици, които впоследствие осигуряват комфорт. Те избират да се затрупат с работа в продължение на 10 години и да се наслаждяват на резултата 50 години. Не се втурват в нещо, което ще им служи 10 години и ще го „отработват” 50.

Ето така мързеливите хора постигат успех в живота. Те са мързеливи и умни. Те изчисляват кой е най-добрият и най-мързелив начин да изживееш живота си. Те са твърде мързеливи, за да работят неуморно и безрезултатно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини