Ремонтират скамейките пред общината, ще поправят и дупките по площада

Ремонт на скамейките пред обшината

От днес обновяват скамейките на площада пред Община Димитровград, в момента ги циклят и ще бъдат лакирани с ново по-устойчиво на външни влияния лаково покритие.

Това място е любимо на десетки от младите майки на града. Запитахме ги, какво им харесва на площада и защо е предпочитано за тях място, след анкетата разбрахме че плюсовете са:

Прохладата на фонтана, безплатния интернет достъп от ЕСКОМ, добре подаържаните градинки, множеството места за сядане, равната повърхност на площада и големината му, където децата могат да се разхождат без пряка опасност да се спънат в неравности и да излязат на пътното платно, а и винаги да бъдат пред очите на майките.

Единственият минус, който безпокои майките е, че монтираните преди години вградени осветителни тела в самата настилка в момента са с изпочупени стъкла и малките крачета на малчуганите попадат в тях и могат да се спънат, молбата на майките към градската управа е те да бъда обезопасени.

След направено запитване към Община Димитровград ни отговориха, че поправянето на дупките от осветителните тела ще бъде факт съвсем скоро, има организация занимаваща се с ремонтните дейности, като ремонта им е планиран в най-скоро време. 

Площада, предпочитано място на младите майки на Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини