Наливат още 30 000 в ремонта на димитровградската градина Роза

Кметът Иво Димов днес провери как вървят ремонтите в три училища и две градини в града и Общината

Допълнително 30 000 лв. за довършване на ремонтните дейности в градина "Роза" ще отдели Община Димитровград. Това коментира пред журналисти днес кметът Иво Димов.

В момента в детското заведение се извършва сериозна реконструкция, която е по проект  за внедряване на енергийната ефективност в образователната сфера. Разработката е на обща стойност близо 2 700 000 лв.

Освен в ЦДГ "Роза", ремонти се правят и в още три училища в общината - тези в кварталите Черноконево и Изток , и в село Ябълково. Другата, заложена в проекта градина - "Радост" вече приема деца от 1 август.

Във въпросното детско заведение строителните дейности се оказали най-сериозни заради стар проблем. Вътрешните стени на сградата опасно се напукали с времето и затова сега те са разрушени изцяло и наново ще се изграждат. Същото се отнася и за канализацията и водопровода на градината. Ще бъде подменена и ел.инсталацията по проект. Крайният срок за завършване е 26 септември.

Заради стар проблем, вътрешните стени на градината се пукали, сега ще се изграждат наново

Димитровградският кмет, заедно със заместника си Владимир Митрушев провери как вървят ремонтите и в училищата по проекта десетина дни преди началото на учебната година.

В школото в Ябълково - ОУ "Васил Левски", строителните дейности са почти приключили. За началото на учебната година ще бъде готово и училището в кв."Изток"- "П.Яворов".

Вторият и третият етаж в училището в Черноконево ще могат да приемат деца от 17 септември, коментира още Димов. Строителните работи на първия етаж в ОУ "Св.св.Кирил и Методии" ще приключат до 2-3 седмици.

Ремонтът в градина "Роза" се оказал най-сериозен, смятат в Общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини