Как iPhone 5 ще повлияе на пазара за смартфони

Днес официално ще станем свидетели на премиерата на дългоочаквания смартфон iPhone 5 и сега анализатори от NPD прогнозираха какво влияние ще има смартфона в сектора. Според тях предстоящото устройство на компанията няма да остави същия отпечатък, както своя предшественик на атрактивния американския пазар. Въпреки това те очакват в глобален мащаб iPhone 5 да е абсолютен маркетингов хит и да се превърне в най-голямата премиера реализирана от Apple досега, информира techradar.

Основният фокус върху устройството ще бъде платформата iOS 6, която ще подобрява работата на модела и ще има същото значение за смартфона, както гласовия асистент Siri за iPhone 4S. Ключовите му предимства, в сравнение с неговия прeдшественик се очаква да бъдат подобрените гласови възможности, по-големият дисплей, поддръжката за 4G мрежи, както и новата навигационна услуга. С изключение на Samsung повечето пазарни наблюдатели не очакват нито една друга компания в сектора да успее да представи реален конкурент на iPhone 5.

Проблемите, които Nokia, RIM, LG и HTC изпитват са основната причина за това и премиерата на новото устройство на Apple ще засили дистанцията между нея и корейския гигант, в сравнение с всички други производители на пазара. Една от новостите, която се очаква модела да внесе е включването на нова уникална музикална услуга по подобие на Spotify, която ще предостави достъп до богата колекция от съдържание за потребителите. Основната въпросителна на днешното изложение е дали Apple ще представи още един продукт или ще се фокусира изцяло върху iPhone 5.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини