Кебапчия от Ардино гощава знатни гости,конкурира се с майстора от Джебел

Най-вкусните кюфтета на скара в Ардино се правят в кебапчийницата на Ружди Ризаев, което се намира в центъра на града. За да опитат от сочните му кюфтета са идвали политици, писатели, дори и певци от Турция. При мен са хапвали лидерът на ДПС Ахмед Доган, народните представители Неджми Али и Ремзи Осман, кметовете на побратимените общини Картал и Нилюфер Алтънок Юз и Мустафа Бозбей, писателите  Воймир Асенов, Мюмюн Шюкри, Николай Шопов и Иван Есенски, почетните граждани на Ардино Халид Даалъ и Решат Айдън, известния турски певец Фарук Йълмаз, казва 52-годишният Ружди. Той има над 20 години стаж като кебапчия. Завършил е минния техникум в Кърджали.  При приготвянето на вкусните кюфтета и кебапчета  му помага синът му Йълмаз Ризаев, който се подготвя да приеме щафетата от баща си.

Кебапчийницата на бай Ружди дими вече 10 години в Ардино, а славата й се носи още и  в Турция. Много изселници от Ардинско в южната ни съседка поръчват на познати и близки от кюфтета на бай Ружди.

Своята рецепта за вкусните кюфтета бай Ружди е наследил от покойния си дядо Али Ризаев, собственик на най-голямата гостилница в Ардино в края на миналия век и известен в региона с прякора „Кебапчъ Али”.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини