Мустафа Карадайъ от Ардино: Време е ДПС да участва във властта!

„Време е за ДПС! Време е ДПС да участва във властта! Време е за разум, време е за отговорност, време е за диалог! Време е за решаване на проблемите на хората! Време е дневният ред на хората да стане дневен ред и на политиците! Време е дневният ред на хората да стане дневен ред и на парламента, но това ще стане ако ние сме в мнозинството в парламента! Време е, когато участваме в мнозинството в парламента, да излъчим редовен кабинет, чийто дневен ред да бъдат дневният ред на хората и да решава проблемите на хората. За това ние казваме време е да гласуваме за ДПС  с номер 13“. Това заяви председателят на ДПС и водач на листата в девети многомандатен избирателен район в Кърджали Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща с актива на партията в Ардино.Той подчерта, че основният проблем у нас е обедняването. „Първо трябва да спрем това прогресивно обедняване. Първа генерална задача е да спрем това генерално обедняване и да си поставим задача да достигнем средноевропейските стандарти на живот тук в България, в кърджалийския регион, в Ардино. А за изход от това ни трябва „акъл“, разум ни трябва. Разум, за да оценим параметрите, икономическите, социалните и политически параметри в тази ситуация, в която се намираме. Разум ни трябва и за намиране на решения и изхода от тази ситуация. Но ни трябва и отговорност, трябва и колективна, партийна и парламентарна отговорност, за да поемем ангажимента и да изпълним решенията за  изход от тази ситуация, за да решаваме и проблемите на хората. За това е нужно и отговорност, но освен колективната отговорност, има и лична отговорност. Ние носим отговорност за своята съдба и бъдеще. Знаем, че носим отговорност за съдбата и бъдещето на следващите поколения и на нашата родина – България. Но ни трябва и диалог. Диалог ни трябва и за начин за постигане на съгласие, обединение, съединение или заедност, каквато е философията на ДПС за правене на политика. Освен за това ни трябва и диалог за намиране на устойчиви политически формули за решаване на актуалните проблеми на хората и държавата. И за това казваме, че първите букви на нашето мото образуват думичката „род“, голям „род“ сме, депесарски „род“ с обща кръвна група ДПС с разумно положителен фактор“, каза още Мустафа Карадайъ.

Той поздрави кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинската организация Шахин Байрамов и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, за това, че работят за съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследствов страната, след като получи картина на Дяволския мост, която му бе подарена от кмета на общината инж. Изет Шабан. „Културно-историческото ни наследство в неговата цялост и пълнота, освен, че е много богата на нашата територия, тя може да служи и като основа за икономическо развитие, подем и просперитет. Единствено структурите на ДПС и местната власт, там, където е ДПС, се опитваме да разкриваме, съхраняваме, популяризираме културно-историческото ни наследство и в крайна сметка да го включим и в плановете си за развитие на региона и държавата“, заяви Мустафа Карадайъ.

С бурни аплодисменти и възгласи „ДПС, ДПС“ бе посрещнат в препълнената зала на читалище „Родопска искра“ екипът на централния предизборен лъч на ДПС, начело с председателя на партията Мустафа Карадайъ. Заедно с него бяха още зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, експертът по социална политика на ДПС д-р Хасан Адемов, областният председател на ДПС Ресми Мурад, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил, народните  представители от предишните парламенти Мукаддес Налбант, Салиха Емин, Ремзи Осман и Юнал Тасим. Тук бяха и кандидатите за народни представители от листата на ДПС в Кърджали Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, инж. Павлин Кръстев, инж. Юсеин Ахмед, Зюлфие Ибрямова. На предизборната среща присъстваха още областният председател на Младежко ДПС Ерсин Юмер, председателят на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, общински съветници, кметове на населени места, членове на местните структури на ДПС, множество жители и симпатизанти на партията.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан приветства гостите с „добре дошли“. От свое име и от името на Общинския съвет на ДПС той поздрави всички избиратели на Движението в Ардинско с постигнатия успех на изминалите парламентарни избори през октомври. „ Това са 5-те поред парламентарни избори. Ние винаги работим изключително много за постигане на много добър резултат, защото осъзнаваме, че тези избори са изключително важни за нас и за Движението за права и свободи. Общинската организация на ДПС-Ардино е достатъчно сплотена, единна и считаме, че в това е нашата сила. На предишните избори постигнахме един от най-добрите резултати на парламентарните избори. Ако направим така, че всички в тази зала осъзнаем необходимостта за нас от това, че ДПС да бъде в централната изпълнителна власт, ние трябва да работим с такова усърдие, че разгърнем максимум нашия потенциал, тогава  можем да бъдем не трета политическа партия в страната, а втора или първа“, заяви Изет Шабан. „Общинското ръководство работи много усърдно във всички сфери на живота – инфраструктура, образование, туризъм, социални услуги, жизнена среда, икономика, култура и други, но имаме и проблемни сфери, които с инструментите на местната власт не можем да ги разрешим. А именно: много важен проект е републиканският път Ардино – Кърджали. Там ние не искаме този път само да се рехабилитира, а да се реконструира, така, че да отговаря най-малко на изискванията на път от втори, а защо не и на първи клас. Спечелихме доста проекти. И има върху какво ние да си помечтаем и да се случи, след като, разбира се, Движението за права и свободи, направим, така, че да стане част от централната изпълнителна власт“, каза още инж. Изет Шабан. „Г-н председател,  ние ардинци ще направим всичко възможно да дадем своя принос за това ДПС да стане част от централната изпълнителна власт, защото България и тези райони имат нужда от ДПС във властта“, каза още инж. Изет Шабан.

„Имате специални поздрави от моите колеги в Брюксел. Те ми казаха да ви предам: Време е ДПС да влезе в управлението, защото ДПС е разумната, отговорната и диалогичната партия, както е нашето мото на тези избори“, заяви евродепутатът от ДПС Атидже Алиева – Вели. Тя припомни, че 60 млрд. лева инвестиции по оперативни европейски програми трябва да помогнат на малкия и средния бизнес в България, на земеделците, на общините, на икономиката да заработи. Но тези пари не са стигнали до страната ни, защото няма работещо правителство.„Единствените, които знаят как да се справят, са експертите на ДПС. Подкрепете Движението за права и свободи, за да може ДПС да бъде в управлението, за да може да се борим с бедността, високата инфлация, защото майсторите, експертите, които могат да го направят са само в ДПС. В момента трябва разум, отговорност и диалог! С номер 13 за ДПС!“, призова Атидже Алиева -Вели.

Социалният експерт на ДПС д-р Хасан  Адемов заяви, че от Видин до Ардино хората казват едно и също нещо: „Нашият дневен ред са цените в магазините, инфлацията, несигурните работни места, обедняхме всички и това е големият проблем. Покупателната способност не е същата, инфлациятае два пъти по-голяма от европейската. От тази ситуация трябва да има изход. И какъв е изходът, тези хора, които ще бъдат в следващият парламент, трябва дневният ред на хората, да го пренесат като дневен ред на политиците и на Народното събрание. Защото сегашният дневен ред на политиците е как да пренесем паметника на Съветската армия, на Альоша“, заяви

д-р Хасан Адемов.

„Пред българските политици стои много трудната задача да излязат от множеството  кризи и спиралата от избори. Ние имаме и формулата: „Разум, отговорност и диалог!“ с която да решим всичките проблеми на българските граждани и нашите избиратели и да извадим страната от множеството кризи“, каза кандидатът за народен представител инж. Павлин Кръстев.

„Нека да направим така, че да възтържествува справедливостта в политиката в България. Справедливостта изисква точно този екип да бъде част от управлението на страната, защото ДПС го може“, заяви кандидатът за народен представител Зюлфие Ибрямова, осма в листата.

Гюнер Шукри

Глсувайте с №13 в интегралната бюлетина!

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини