19 загинаха в самолет, ударил лешояд

Самолет, пътуващ за региона на Еверест, се е разбил в столицата на Непал. Загинали са всички 19 души на борда, включително седем британци, местните служители.

Самолетът e на компаниятa Sita Air. Той се е разбил минути след излитане от Катманду. Властите твърдят, че машината е паднала на брега на реката и се запалила.

Предполага се, че на борда на двумоторния самолет е имало 16 пътници и трима членове на екипажа.
Министерството на външните работи на Обединеното кралство заяви, че сред загиналите има и британски граждани, но не уточнява колко.

Служители на полицията и авиацията, обаче съобщиха, седем британци, петима китайски граждани, както и седем непалски граждани са били в самолета.

Причината за катастрофата все още не е официлано потвъдрена, макар генералният мениджър на международното летище „Трибхаван" да разпространи съобщение, в което се казва, че самолетът е ударил птица. Той съобщи, че служителите, контролиращи въздушния трафик, са се свързвали с пилота, когато са забелязали необичайна маневра минута след излитане на самолета. Пилотът е съобщил, че неговият самолет е ударил лешояд.

Самолетът е пътувал за Лукла - център за преходи в района на Еверест.

Говорителят на полицията съобщи пред Франс прес, че "пилотите изглежда да са се опитали да го приземи безопасно на брега на реката, но за съжаление самолетът се е запалил".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини