КНСБ: Спешно трябва финансово рамо на димитровградската болница

Шефът на ОбС събра на една маса съветници и синдикалисти по проблемите на бюджет 2013

Проблемите на МБАЛ "Света Екатерина" станаха един от акцентите на срещата, която председателят на ОбС Стефан Димитров инициира днес с представители на КНСБ по повод приоритетите на бюджет 2013.

Тя се проведе в залата на втория етаж в общината и очерта основните насоки на взаимодейстние между синдикатите и представители на местния парламент.

"За мен болницата е фалирала, дано не се окажа прав", заяви директно лидерът на КНСБ в Димитровград Ангел Димитров.

По думите му, общината трябва да даде финансово рамо на здравното заведение и това е наложително. Трябват драстични мерки, защото, според синдикалния лидер до 1,5-2 години МБАЛ няма да я има.

Димитров заяви още, че досега диалога с кмета на общината е добър, но е редно и ГЕРБ като управляваща партия да помогнат при решаването на проблемите на тукашното здравно заведение.

Срещата в качеството си и на синдикалист приветства и съветникът от ГЕРБ д-р Вълчо Митрушев. Той за пореден път акцентира, че здравното заведение в Димитровград е в тежко материално и финансово състояние.

И синдикатите в лицето на лидерът си тук Ангел Димитров алармираха за проблемите на МБАЛ

Въпросът за транспорта на преподавателите също бе сред коментираните на срещата. Акцентът бе поставен върху предложението за заплащане на 100 % на тези разходи за учителите от Общината. Синдикалистите заявиха, че ще разчитат на съдействието на Общинския съвет по този въпрос.

Повдигната бе и темата за преминаването на детските градини на делегирани бюджети. Според представителите на КНСБ, така заведения за малчугани ще разчитат на повече средства за решаване на своите най-наложащи проблеми.

Че е важен диалогът с работодателите подчерта председателят на ОбС Стефан Димитров. Според него, не бива да се подминава и проблема с дофинасиране на училищата в Общината. Шефът на ОбС посочи, че става дума за учебните заведения в Меричлери, Ябълково, Радиево и Крепост, които реално са заплашени от затваряне.

Материалната база по селата в училищата не е в угледен вид, заяви още Димитров. И бе категоричен, че повдигането на темата не е спекулация с политически отенък.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини