Съветници питат Иво Димов за проблеми в детските градини

291 000 лв. не достигат за разходите в детските градини в Димитровград

291 000 лв. не достигат, за да бъдат покрити към момента разходите в детските градини в Димитровград.

Цифрата огласи по време на днешната сесия кметът на общината Иво Димов. По думите му, това са средства, касаещи храната на децата, отоплението и други наложащи разходи.

"Ако нямахме неразплатени средства за миналата година, щяхме да влезем в бюджета за детските градини за тази година", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net градоначалникът Иво Димов.

По думите му, заради недостиг от 300 000 лв. от миналата година, които се е появил през тази, "дупката" в бюджета пак се е появила.

Час преди началото на днешното заседание на ОбС опозицията в залата обсипа с питания кмета.

Шефът на ОбС Стефан Димитров се поинтересува дали има наказани по случая със сокчета, които бяха с подменен срок на годност.

За проблема Dimitrovgrad.bgvesti.net писа през септември. Кметът отговори, че по случая се е заела Агенцията по храните, която е санкционирала фирмата-производител. По думите му, излишен бил шума по медиите по този въпрос.

Дали ще има още ремонти в градина "Роза" и ще се подменят ли част от санитарните възли на втория етаж, защото са напукани, се поинтересува Иван Гочев от ЕНП.

Общината "наля" в ремонта на тази градина допълнително средства от бюджета, поясни кметът. Стана ясно, че малчуганите от "Роза" ще влезнат в ремонтираната по проект сграда от началото на ноември.

Санитарните възли в градина "Роза" станаха повод за питаве в ОбС днес

Антония Филева от "Да за Димитровград" отправи питане за допълнителните форми на обучение в градините като английски език и спорт. На него градоначалникът ще отговори в писмен вид на следващата сесия.

Темата за детските градини преобладаваше в питанията на съветниците към кмета днес

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини