Ротариански съпруги започват образователна кампания в детските градини

Децата от ОДЗ "Слънце" подариха плакат на дамите от Инер Уил Клуб

Дарение от 100 детски книжки направиха днес в димитровградското ОДЗ "Слънце" дамите от тукашния Инер Уил клуб.

Интициативата е част от каузата "Библиотека в детската градина", която ще обхване и останалите детски заведения в града. Тя стартира през месец юни, когато първите книжки бяха набрани на благотворителен бал.

Ротарианските съпруги не случайно са избрали Деня на народните будители, за да стартират начинанието си, обясниха от клуба.

"Днес идваме при вас,  защото знаем, че много обичате да ви четат книжки от български автори", обърна се към малчуганите от "Слънце" президентът на клуба Маргарита Димитрова.

Тя подчерта, че на 17 ноември Инер уил клуб- Димитровград организира парти, на което бизнес дамите ще набират средства, за да зарадват с още книги децата в градините.

Димитрова се обърна към майките на палавите малчугани и техните баби да прегледат своите книжки у дома и ако решат, че могат да зарадват с тях децата, да се включат в кампанията.

"Книжките са ваши много добри приятели, а когато се научите да четете, пред вас ще се открие един нов свят - на приключения, игри и нови приятели", допълни Антоанета Митрушева от Инер Уил клуб.

Благодарности от името на децата и преподавателите поднесе директорът на ОДЗ "Слънце" Веска Гочева. Тя подчерта, че най-важна днес е грижата за образованието на малчуганите. Гочева отправи поздрав към колегите си учители и журналистите в Деня на народните будители.

Възпитаниците на подготвителните групи изнесоха тематична програма, в която имаше много песни, стихчета и сценки, посветени на приказките и приказните герои. В знак на благодарност дамите от Инер Уил клуб поднесоха на децата две торти, във формата на книги.

Децата от ОДЗ "Слънце" зарадваха дамите от Инер Уил клубс програма

Торти с формата на книги подарихаротарианските съпруги
Част от дарението в градината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини