Руски алпинист знае къде е Ноевия ковчег

Ноевият ковчег може да се намира в долината между Големия и Малкия Арарат, смята известният руски алпинист Владимир Шатаев, който вече 11 години търси библейския кораб. „Ако той е в планината Арарат, това може да е само в забранената зона. Там, където се предполага, че е разположен таен обект“, смята алпинистът.

През всичките 11 години, през които Шатаев издирва ковчега, той е преминал през всички маршрути на планината, пише Сводка.нет. Той е търсил по източния склон на планината по Ахорското дефиле, където, според голяма част от източниците трябва да се намират останките от кораба, спасил човечеството, сковани от вечни ледове. Според спортиста, намирайки се на източния склон на планината, той е виждал коли, които пътували към предполагаемата база и изчезвали под земята. По думите му, по време на последното изказване на върха, кюрдските водачи са му казали, че американски археолог-любител, който получил пари от правителството на САЩ и от два института търси Ковчега на връх Възнесение. Така нарекли върха в Големия Арарат руските казаци, когато планината е била в рамките на Руската империя. Но Шатаев се съмнява, че американецът може да открие нещо. „Струва ми се, че в най-добрия случай ще намерят ските на казаците, които са се пързаляли на връх Възнесение“.

Ноевият ковчег в стария завет на Библията е голям кораб („ковчег“), който Ной построява по поръчение на Бог, за да спаси от Потопа себе си, семейството си и избрани двойки от различните видове животни. Според Библията световният потоп продължава една година и през това време загива всяко живо същество освен тези в „ковчега“ на Ной. Предполага се , че ковчегът на Ной засяда при върховете на планината Арарат. Тогава Ной пуска от своя кораб врана , а след 40 дена гълъб. След като гълъбът се връща на кораба с маслинова клонка в човката, Ной разбира, че земята вече е започнала да изсъхва. Накрая Ной, семейството му и двойките животни, намиращи се в ковчега, излизат в света точно една година след започването на потопа и дават неговото ново начало

Източник: cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини