Социалният министър следи отблизо прането в Обществената пералня

Министърът на труда откри Обществената пералня и разгледа как работи тя

С водосвет, отслужен от архиерейски наместник Георги Тодев днес бе официално открито Социалното предприятие "Обществена пералня" в Димитровград. То се помещава в сградата на бившата АТЗ болница.

С личване на менче с вода това стори кметът Иво Димов в присъствието на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, областния управител Ирена Узунова, депутати и гости.

Обществената пералня бе реализирана тук по проект по ОП "Развитие на човешките ресурси" на стойност 295 633 лв.

След края на проекта, пералнята да стане наистина Обществена, да има работа и да покаже устойчиво развитие, пожела на екипа кметът Иво Димов.

Успех на работещите в социалното преприятие пожела и социалният министър Тотю Младенов. Той поясни, че съвместно с управата на Общината ще се помисли за разширяване на помещенията и дейността на нужното социално звено.

Младенов разгледа как работи пералнята и проследи пълния цикъл на пране, сушене, гладене и опаковка на спалното бельо, презназначено за градините.

Припомняме, че в момента Обществената пералня обслужба детските градини и ясли в общината, социалните заведения, театъра и др. В нея работят лица от различни социални групи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Архиерейски наместник Георги Тодев отслужи водосвет на откриването

Тотю Младенов се здрависва с персонала на пералнята

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини