Тотю Младенов: Димитровград е отличник в социалните проекти

Министър Младенов откри ремонтираната сграда на театъра,заедно с кмета Иво Димов и областния управител Ирена Узунова

Димитровградчани заслужават това, което беше направено тук, заяви по време на тържественото откриване на ремонтираната сграда на театъра в Димитровград министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Той посочи, че програма "Красива България", по която е извършено обновяването, от една страна сградите са по-хубави, а от друга - се създава заетост. По време на ремонта в театъра тук са били ангажирани пет безработни лица.

Младенов похвали инициативността на димитровградския кмет в областта на социалната политика, като припомни, че вчера бе подписан договор за нов проект, обслужващ 60 инвалиди и възрастни хора.

Социалният министър добави, че бъдат отпуснати и допълнителни бройки по програмата "Личен асистент" за догодина, като цифрата за Общината нараства до 82-е  заети лица за общо 120 потребители.

Министърът положи цветя пред бюста на Апостол Карамитев

В ход е подготовката на нов Център от семеен тип, чиято първа копка ще бъде направена напролет, съобщи още в Димитровград Тотю Младенов.Освен това, пак догодина тук ще започне същинската работа по проекта "Социално включване", който е на стойност 1 200 000 лв. и обхваща над 4 900 деца от 0 до 7 години.

Тотю Младенов разгледа и сградата на театъра след ремонта

"За един кмет е изключително важно да открие ремонтирана сграда, още повече, че това е сградата на театъра в Димитровград", подчерта в словото си кметът Иво Димов. Той припомни, че заради тежката зима в сградата имаше течове и наводнени помещения, за ремонтирането на които е откликнал социалният министър.

"Искам да благодаря на министър Младенов за всичко, което прави в областта на социалната политика, а също и на програма "Красива България", защото без тяхната помощ този ремонт нямаше как да се случи", добави градоначалникът. Според него, димитровградска община се старае да използва всички възможности за участие в проекти, като това ще продължи и в бъдеще

Ремонтът на сградата на театъра в Димитровград е на стойност над 112 000 лв. и е по проект на програма "Красива България" припомни директорът му Тодор Боянов. Той допълни, че реконструкцията е само една от крачките за обновяване на храма на Мелпомена в Димитровград. Боянов пожела наред с днешния дъжд да върви по вода на инициативите на общинския театър в бъдеще.

Проявата уважиха още областния управител Ирена Узунова, депутатът от ГЕРБ Иван Петров, общински съветници, шефове на социални институции в Хасково и Димитровград, педагози.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Тотю Младенов се подписа в книгата на драматичен театър "Апостол Карамитев"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини