Полицията разследва учителя от Механото за блудство с малолетна

Търсенето на истината за децата от Механото продължава

Разследването на случаят в Механото, за секс тормоз на ученички от учител, е възобновен, научи Haskovo.net. Разследването на полицията продължава при това в неочаквана посока-разследват се блудствени действия с малолетна, тоест ненавършила 14 години. За това потвърди говорителката на районната прокуратура г-жа Пазаитова. На 19-ти ноември наблюдаващият прокурор Николай Трендафилов е разпоредил на Районно управление Хасково да разследва учителят по член 149-ти ал. 2 от НК:

Чл. 149.  Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода от една до шест години.

(2) Когато блудството е извършено чрез употреба на сила или заплашване, чрез използуване на безпомощното състояние на пострадалия или чрез привеждането му в такова състояние, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

Разпореждането на прокуратурата е въпреки мнението на ДПС/детска педагогическа стая/ към полицията, че случаят следва да се прекрати поради липса на доказателства. В този смисъл е и писмото на ДПС до РИО Хасково, получено в просветата вчера.

Цели 7 деца писмено са се оплакали от Тодор Камов в Отдел закрила на детето, заяви директорката на Механото Дорина Карадимова, която днес за пръв път коментира публично случая. Г-жата обаче бе пределно откровена – без заключение на компетентен орган тя не може да уволни учителя независимо дали вярва или не в неговата вина, защото съдът щего възстанови на работа. Тя заяви, че не вярва децата да са направили заговор за да натопят учителя си, както твърди ДПС, предвид техния брой и това че са „добри деца“. От друга страна има много добри впечатления от Камов и не може да повярва, че е възможно нещата да са истина. По въпроса може ли да има възпитаник на гимназията под 14 години, тя отговори утвърдително-дори и в момента има 13-годишен осмокласник. В случая обаче едва ли става дума за него а по-скоро за едно от 4-те деца оплакали се публично в медиите. Това е най-малката Б.И. Която сега е на 14.5 години, но е от две години в гимназията. От друга страна момичето потвърди, че тормоза е от години, както настояваха по-големите и съученички.

Припомняме че скандалът гръмна на 5-ти ноември, когато 4 деца от различни класове заявиха открито пред Haskovo.net че са обект на сексуален тормоз от техен учител. Някои от децата бяха за първа година в гимназията, други за 2-ра и трета. Впоследствие се разбра че бройката на жалващите се деца е поне 7. По мнението на Отдел закрила на детето, децата са емоционално травмирани и са насочени да работят с психолог.

Като Спешна мярка пък, директорът на ПГМЕТ изпрати учителят Тодор Камов в безсрочен неплатен отпуск, до изясняване на ситуацията.

Г.Христов

Директорът Дорина Карадимова е в безизходица до произнасянето на компетентните органи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини