Бившата дискотека "Кораба" става модерен аквапарк?

Общинския ученически парламент се срещна с кмета Иво Димов днес и отправи към нето 14 искания

Бившата дискотека "Кораба" в парк "Марица" да бъде превърната в аквапарк с пързалка и басейн.

Заявката направи днес кметът Иво Димов по време на среща с Общинския ученически парламент, посветена на годишнина от приемането на Международната конвенция за правата на детето.

За да бъде реализирана, сега се умува над начините на финансиране.

Администрацията разработва проект за обновяване на запуснатата дискотека, за която на няколко пъти бе обявявана концесия, но без успех.

Да се почисти и превърне "Кораба" в място за различни празници -Коледа, Хелуин и др., предложиха младите хора на Димов. Нещо като младежка дискотека, казаха те.

Кметът поясни, че със сигурност идното лято ще бъде ремонтиран басейн "Химик".Ще се сложи пречиствателна инсталация, която да затопля водата.

Общо 14 различни искания отправиха младите хора към Димов. Представителите на парламента поставиха въпроса за ледената пързалка, обещана от миналата година и попитаха за идеята за скейтърската площадка.

Последната ще бъде направена вероятно в парк "Марица", където Общината спечели проект за реконструкция. Там може да бъде разположена и исканата от Ученическия парламент арт стена, каза Димов.

Да се поддържа Алеята на новия живот в добър вид, настояваха още младежите. Кметът отговори, че Общината помага, но целта е всяко семейство, посадило дърво да се грижи за него.

Учениците се надяват в Димитровград да има и Алея на влюбените, като мястото й бъде в парк "Вапцаров". Друга от идеите бе да се направи кино за коли и лятно кино.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът обеща, че за идното лято ще бъде ремонтиран басейн "Химик", който ще се сдобие с пречиствателна инсталация и с по-топла вода

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини