Без ледена пързалка и тази година, ще има базар от коледни къщички

Базар от пет коледни къщички ще има тази година пред Общината по време на Коледно-новогодишните празници

Ледена пързалка пред сградата на общината тази година няма да има. Вместо това на същото място ще бъдат разположени пет дървени къщички, в които ще се продават празнични сувенири и ще се предлага храна.

Това заяви кметът Иво Димов по време на среща с младите хора от Общинския ученически парламент днес. Въпросът за ледената пързалка бе поставен от децата в приемния ден на градоначалника.

Припомняме, че миналата година  Иво Димов пое ангажимент за поставяне на съоръжение за пързаляне, но технически трудности възпрепятстваха инициативата.

"Ледената пързалка е голямата ми болка", каза кметът. Фирмата, която миналата година пое да монтира пързалката, вече не се занимава с тази дейност, поясни Димов.

Базарът ще е подобен на съществуващите по Коледа в европейските страни. От Общината са подготвили много нови изненади за димитровградчани по време на тазгодишните празници.

На площада по атрактивен начин ще пристигне дядо Коледа. Ще има оформен кът за снимки на известен фотограф от Хасково, където хората могат да се снимат на символични цени.

Припомняме, че Kоледната елха в центъра ще бъде запалена официално на 3 декември. Тогава ще стартира и програмата, подготвена от Община Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини