Даскал пише оценки на отсъстващ ученик

Г-н Камов явно знае как да оцени дори и отсъстващ ученик

Любопитна практика в хасковското образование бе призната днес в местна гимназия. Учителят по Физика в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, Тодор Камов е пишел оценки на непрекъснато отсъстващ ученик. Девойка от 10-ти клас е имала 37 ! отсъствия по физика, и на практика не се е вясвала в този час от началото на учебната 2012/2013-та година. Въпреки това има редица оценки.

Момичето бе една от ученичките, които обвиниха учителят си в секс тормоз, но не е известно дали това има връзка със странното оценяване. По наредба, за изпитване на ученик се изисква изрично неговото физическо присъствие и в този смисъл, това е абсолютно незаконно действие, потвърди директорът Дорина Карадимова. Че е нямало физическо присъствие доказват 36 извинителни бележки предоставени от майката на момичето на ръководството на училището. Именно родителят изрично забранил на дъщеря си да посещава часът по Физика, разбирайки за непреодолимите и проблеми с преподавателя, макар да не е ясно дали е знаела от какво точно естество са те. 

37-та извинителна бележка е от лекар допълни директорката. Така въпреки 37-те отсъствия, девойката все пак се оказва оценена. По непотвърдена информация-главно с двойки.

Заради подобно отношение, всички девойки/по последни данни 7/ оплакали се писмено от учителският тормоз, са поискали да бъдат преместени в друго школо. 

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини