Спряха анаболи на ГКПП Капитан Петко войвода

снимка:Митница Свиленград

Близо 100 000 таблетки, ампули и шишенца с медикаменти откриха митническите служители на граничния пункт Капитан Пeтко войвода в тайник на български автомобил.

Часове след като митническите служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха косовар, с натъпкана с лекарства срещу репродуктивни проблеми натъпкал колата 55-годишният български гражданин, пътуващ от Турция за България, решава да не рискува, и да влезе в страната по заобиколен път – през вътрешната граница с Гърция.

Той е спипан обаче по метода анализа на риска. Колата му е селектирана за щателна митническа проверка. При обиска митничарите разкриват,че под предна дясна седалка има специално изграден тайник, заради който е намален обема на резервоара на автомобила.

В скривалището били превозвани 75 пакета, обвити с полиетиленово фолио. В пакетите са открити 50 000 таблетки ефедрин, който се използва като перкурсор при производството на синтетична дрога. Митничарите намират и 43 200 таблетки анаболи и 1 910 стъклени ампули с инжекционен разтвор.

Срещу шофьора на автомобила е образувано досъдебно производство От началото на година това е 144-то досъдебно производство по описа на Митница Свиленград. При опити да бъдат контрабандно внесени от Турция медикаменти, през 11-те месеци на годината митническите служители са задържали над 200 000 таблетки, капсули и ампули с инжекционни разтвори. Преобладават стероиди за трупане на мускулна маса, сексуални стимуланти, хапчета за отслабване и лекарства с упойващо действие.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини