Синята зона в Хасково пак в съда

Последното разширяване на синята зона в Хасково ще бъде оспорено от областния управител Ирена Узунова в съда. Това съобщи губернаторката за Haskovo.net след като днес Общинския съвет отказа да подложи на повторно обсъждане решението си от предишната сесия.

Шефът на ОбС Иван Иванов обясни още в началото на заседанието, че връщането за ново разглеждане на едно решение по искане на областния управител става с решение на ръководството на Общинския съвет. Ръководството обаче решило да не го вкарва в дневния ред, защото според него няма нарушение на наредбата. Мотив за връщането на решението бе, че разширяването на синята зона не е съгласувано с КАТ. „За тази цел имаме създадена транспортна комисия към общината, в която влизат и представители на КАТ“, обясни Иванов.

Haskovo.net припомня, че на предишната сесия ОбС реши да разшири синята зона с нови места, сред които и паркинга на МВР (ул. „Атон“) и служебния паркинг на областната администрация.

След днешната сесия областният управител Ирена Узунова заяви, че при това положение вкарва решението от миналата сесия в съда. Освен това тя, съвместно с правния си отдел, обмисляли атакуване пред Темида на цялата Синя зона. Повод за това бил доклад от КАТ от 26 октомври, според който много от паркоместата били очертани в нарушение на закона за движение по пътищата. Узунова не успя да си спомни за колко точно места става въпрос, каза само, че са много. Сред най-драстичните нарушения били очертани в синьо места за паркиране върху тротоари, например до Енергото, както и в близост до кръстовища.

„По всяко време мога да оспорвам в съда тази наредба, както впрочем и всеки един гражданин на Хасково“, допълни Узунова.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини