Предлагат три щата за заместване в детските градини, кметът Димов- против съм!

Три нови щатни бройки да бъдат разкрити към градините предлага Панева от "Да за Димитровград"

Да бъдат разкрити три нови щатни длъжности на принципа на назначените в детските градини логопеди и учители по музика, предлага в докладна записка до ОбС Катя Панева от групата на "Да за Димитровград". 

Мотивите -липсата на учители-заместници, които да поемат работата на колегите си, когато те излезнат в полагащите им се по закон дни за почивка.

За проблема Панева разбрала на среща на ОбС и КНСБ по проблемите на образованието.

Съветничката предлага на общинарите едната бройка да се отпусне за кв. „Славянски”, където има 5 детски градини.

Втората бройка да обслужва зоната на централна градска част, а третата да поеме заместването в детските заведения в Меричлери, селата и близките квартали. 

"До скоро в общината съществуваше практика да се назначават учители, които да заместват колегите си по време на отпуските им в различните детски градини. От една година тази практика обаче е прекратена и те са длъжни да работят непрекъснато. Общината, като работодател, е длъжна да осигури на тези учители нормални условия на труд, част, от които е възможността да използват полагащия им се платен годишен отпуск", пояснява Панева.

Кметът Иво Димов е против предложеното увеличение на щатните бройки на детските учители

Потърсен за коментар на докладната, кметът Иво Димов заяви, че е против това предложение. Според градоначалника, трудно би се уплътнило работното време на новите бройки, предлагани от Катя Панева. Друг проблем е, ако в един район с градини излезнат в отпуск повече преподаватели, как учителите-заместници биха се справили със ситуацията, посочи Димов.

Не на последно място градоначалникът напомни и за правото на учителите по заместване също да ползват отпуск, както е по Кодекса на труда. Кметът обобщи, че докладната на Катя Панева по-скоро имитира дейност, отколкото да предлага рационално решение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини