10 см сняг създадоха проблеми

Въпреки предупрежденията на синоптиците за очаквания сняг още от миналата седмица и тази година първият сняг създаде проблеми.

Почистващите машини и работници се справяха трудно с леда, покрил повечето пътища. Най-затруднени се оказаха пешеходците по тротоарите със замръзнали бабуни сняг и малко са магазините, пред които е почистено. Духа и силен до бурен вятър, обявен е и жълт код в 20 области на страната.

Временно се затварят проходите на всеки час, за да се почистват. Въвеждат се и ограничения за редица пътища. Редица селища са без ток или с нарушено електрозахранване. А за лошата обработка и непроходимост на пътищата с тази малка покривка сняг регионалната министърка Лиляна Павлова обвини ТИР-вете, фраза, позната ни от миналата година.

Движението на превозни средства временно бе преустановено снощи край Долни Богров заради аварирал товарен автомобил. Километрична опашка от автомобили имаше на 17-ия километър на магистрала "Тракия" в посока Пловдив. Затруднено бе движението на автомагистрала "Тракия" на около километър преди отбивката за Вакарел, където пет турски ТИР-а бяха аварирали. В района на Пампорово и Превала имаше въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили. Леките МПС трябваше да се движат задължително с вериги, съобщава БГНЕС.

В същото време няколко хиляди семейства от село Лозен край София останаха без ток над 3 часа поради авария в мрежата на ЧЕЗ. Възрастни хора и деца останаха на студено при температура минус 3 градуса.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини