Езиковата в Димитровград домакинства на състезание по английски език

Езиковата бе домакин на забавно състезание по англ.език

Че английският език е възможност за глобална комуникация бе основната идея на проведеното ежегодно състезание по английски език, организирано от ЕГ“Д-р Иван Богоров“ – Димитровград.

В него взеха участие три отбора по пет участници от ОУ“Алеко Константинов“, ОУ“Пенчо Славейков“ и СОУ“Любен Каравелов“.

Домакини на състезанието бяха осмокласници от Езикова гимназия, под ръководството на преподавателите Хилда Мартинова и Ирина Тодева.

В началото гостите бяха поздравени с прекрасно изпълнение на китарен дует – Юлиана и Галена от VІІІ-в клас. Ползотворна работа на отборите пожела директорът на Езикова гимназия – Красимир Кръстев.

Състезанието включваше няколко интересни задачи. Най-напред всеки от отборите трябваше да се представи по най-атрактивен начин . С много смях и аплодисменти публиката посрещна съвременните адаптации на приказката за Хензел и Гретел, които отборите подготвиха като част от състезателната програма.

Бързата реакция в говоримия английски език бе проверена с отговори на весели въпроси, на които участниците трябваше да отговорят спонтанно. Изпитание за езиковата подготовка на седмокласниците бе играта с пъстри кубчета. В рамките на една минута учениците трябваше да изброят на английски какво виждат върху всяка една от шестте страни.

Изявите на трите отбора бяха оценени от жури в състав: преподавателката по английски език в ЕГ Диляна Колева, Касандра Бодкин – от фондация „Фулбрайт“ и деветокласничките Татяна Чаушева и Пламена Иванова.

Първото място журито присъди на отбора от ОУ“Пенчо Славейков“, на второ място – представителите на ОУ“Алеко Константинов“, а на трето – отборът на СОУ“Любен Каравелов“. Специална индивидуална награда за креативност спечели Калина от отбора на ОУ“Алеко Константинов“.

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини