Местни избори се проведоха в Химията, УС ще управлява жена

Избори за председател на Ученическия съвет се проведоха днес в Химическата гимназия в Димитровград

 За втора поредна година възпитаниците на Химическата гимназия в Димитровград избираха чрез гласуване председател на Ученическия съвет. Днес в училището се проведоха избори за този пост.

За разлика от миналата учебна година, когато кандидатите бяха 5, през тази във вота се явиха само двама.

Претендентите – деветокласничката Красимира Ганчева Иванова и Николай Иванов Иванов от 11 клас, месец преди това проведоха предизборна кампания както е редно.

 Кандидатите разлепиха свои плакати в училище и заедно със застъпниците си минаваха по класовете, за да представят платформата си пред своите съучениците.

По регламент, изготвен от Ученическия съвет, желаещите да се кандидатират за поста, подават най-напред заявление до Ученическия съвет, който преценява дали отговарят на поставените критерии. След това те се представят на Педагогическия съвет за гласуване и едва тогава започва предизборната надпревара, която трябва да бъде толерантна.

 Ученическият съвет избира предварително и Избирателна комисия, чиято задача е да подготви изборната секция с тъмна стаичка, урна, бюлетини и списъци на избирателите.

В изборния ден класовете гласуваха по определен график с ученически книжки и задължителен подпис в избирателния списък.

Заедно с избраната комисия, съставена от единайстокласниците Гергана Петрова, Деяна Добрева и Василена Аспарухова, по график дежуриха и учители, които да помагат при необходимост.

Изборният ден започна в 8 часа и приключи в 12 часа. Оказа се, че от гласували 61% от учениците, 65.41%  са дали своя вот за Красимира Иванова.

Във вота имаше урна и комисия, точно както е на изборите

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини