Кабинети от бъдещето отварят врати в Езиковата в Димитровград

Директорът на Езиковата гимназия в Димитровград Красимир Кръстев

„Кабинети на бъдещето” ще отворят врати догодина в димитровградската езикова гимназия "Д-р Иван Богоров". За това се похвалиха днес от ръководството на училището, допълвайки, че са спечелили втори проект, подпомагащ придобивките.

По линия на едната разработка в Езиковата да има 15 модерни интерактивни места за работа на учениците, които ще бъдат открити до края на февруар 2013 г.

Съвсем наскоро гимназията е спечелила с проект финансиране по програма на образователното министерство за ИКТ в училището.

13 125 лв. е стойността, като от образователното министерство са 9 375 лв., а останалите ще бъдат от собствения бюджет на гимназията.

В училището вече има интерактивен кабинет, а за официалното откриване и на двете придобивки се готви церемония.

Според директора Красимир Кръстев, на третия етаж на Езиковата се оформя модерен образователен център, заедно с този за природни науки, открит миналата година.

 17 клуба за извънучилищни дейности по програма УСПЕХ, в които са ангажирани 54 процента от възпитаниците има в гимназията.

Трябва да бъдем адекватни спрямо новите технологии, които навлизат в учебния процес, посочи и главният учител Бистра Жекова.  Тя допълни, че с придобивките Езиковата става конкурентно способна на училища в Обединеното кралство.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини