Вълшебната тиква на Езиковата стана плазма и диван

Новият плазмен телевизор веднага привлече вниманието на децата от Дома

Вълшебните тикви на хасковската Езикова, продавани на Хелоуин, се превърнаха в модерен телевизор и холова гарнитура. Днес обзавеждането бе дарено от гимназистите на съименниците им от хасковския дом за деца родени от родителски грижи „ Асен Златаров“. Така протестантският фестивал на ужасиите се оказа впрегнат в поредното Коледно чудо. 

Оказа се че децата на Езиковата събрали цели 1100 лв от своето хелоуин парти на 30 октомври и предшестващият го базар на тикви на площад Свобода. Това което не бе купено от хасковлии бе изкупено от децата и техните родители, въпреки че цените на тиквените фенери, ръчно рисуваните бутилки и сувенири бяха солени-от 20 и нагоре лева. В изработката им се включиха почти всички ученици на ГПЧЕ. 

Днес техни представители начело с председателят на ученическият съвет към училището Данаил Петков връчиха тържествено документите за дарението. Гимназията ежегодно обгрижва и дарява децата от Дома, но сега решили вместо традиционните дрехи и играчки, да дарят обзавеждане за стаята за почивка. Жестът им разчувства директорът на дома Невена Желязкова. От името на възпитаниците си и пожела на дарителите щастлива Коледа и весела Нова година за тях и семействата им.

Г.Христов

Други се наслаждаваха на меката мебел
Най-доволни бяха Калинка и Запрянка
Става и за гушкане
Данаил Петков подписва документите за дарението заедно с директорката на Дома Невена Желязкова
Коледното чудо за Дома започна с вълшебните тикви на Хелоуин
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини