Приеха план -сметката за чистотата в димитровградско бурно

План-сметката за разходите по сметосъбиране и сметоизвозване приеха на днешното си работно заседание общинските съветници от Димитровград.

Според предложеното в докладната на кмета Иво Димов, тя е в размер на 3 018 215 лв.

В сумата, освен разходите по сметосъбиране и сметоизвозване и поддържане са заложени и близо 23 000 лв. за проект за закриване и рекултивация на общинското депо.

Без промяна през 2013 година остава таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград- 4.5 промила върху данъчната оценка на имотите.

За Меричлери и селата Ябълково, Горски извор, Добрич, Крепост, Черногорово, Радиево и Крум- 5.5 промила, а за останалите населени места тя е  4.5 промила.

За всички нежилищни имоти на фирми и предприятия, които не са подали декларация по общинската наредба или са посочили по-малко от необходимия им брой съдове, годишната такса за битови отпадъци е 8 промила върху по-високата стойност от данъчната оценка и отчетната на недвижимите имоти.

Точката, касаеща план-сметката за читотата ще се запомни с бурни спорове между кмета Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров. Връхна точка те достигнаха при предложението на Димитров, 1 промил да бъде налога за нежилищни земеделски или селскостопански имоти извън строителните граници на населените места.

Докладната бе приета с направените от шефа на ОбС промени и бе подкрепена от 26 общински съветници.

В обсъждането най-активен сред съветниците бе Иво Георгиев от "Да за Димитровград", който се обяви за насърчаване на разделното събиране на отпадъци и въвеждането на стимули за фирмите и гражданите в тази посока.

Съветникът Иво Георгиев активно се включи в дебата по план-сметката за чистотата в Общината и не еднократно изрази позиция
Шефът на ОбС и кметът спориха сериозно по време на последнотоза годината заседание на ОбС

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини