Българи на Рали Дакар

След първото българско участие с АТВ през 2011-а в световната надпревара Дакар, настъпи моментът България да изпрати и свой участник с автомобил. Ръководител на отбора и участник с АТВ е доайенът на офроуда в България Тодор Христов. Христов вече има организирано и осъществено зад гърба си първото българско участие на Дакар през 2011 и натрупан опит в участия в кръгове от Световния рали шампионат. Христов отново ще се състезава в клас АТВ, а автомобилният екипаж е в състав Орлин Алексиев-пилот и Александър Стоянов – навигатор. Те ще състезават в клас Т2. Алексиев направи своя дебют през миналата година в пясъците на Тунис по време на втория кръг от Световния шампионат. В момента се подготвя и асистентски камион с необходимото оборудване, като отборът ще бъде придружаван и от репортерска кола.

35-то издание на най-тежката надпревара „Дакар 2013” ще стартира на 5 януари в Перу, ще прекоси Аржентина и ще финишира в Чили на 20 януари. За нашите участници предстоят изключително тежки етапи и 8000 състезателни километра за двете седмици на състезанието.

На 2 януари TV7 стартира излъчването на „Българи на Рали Дакар”. Предаването, което ще проследи първото участие на български състезател в най-тежкия и оспорван клас на състезанието, ще се излъчва всеки ден след късната емисия Новини на TV7. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини