"Дюнигейт" се разраства. Преглед на печата

„Стандарт": Няма разпознати терористи, твърди МВР

Нито един от участниците в бомбения атентат на летище Сарафово не е идентифициран до момента, съобщи високопоставен източник от МВР. Няма и конкретно лице, което да е обявено за издирване, както твърди шефката на бургаската следствена служба Станелия Караджова. Разпространената от нея информация бе опровергана и от вътрешния министър Цветан Цветанов пред БНТ. Той не веднъж е уточнявал, че името Рауф Уилям Рико е фалшиво и евентуалният помагач се е подвизавал в страната ни с фалшиви документи за самоличност.


Новинар": Нов портрет на атентатора от Сарафово

Нов портрет на извършителя на атентата в Бургас е изготвен от разследващите. Това съобщи ТВ7, цитирайки Станелия Караджова, която оглавява Окръжния следствен отдел в Бургас.
Причината за актуализацията на портрета са нови данни от антропологични експертизи. Ясно е и името на един от двамата помагачи на атентатора - Ралх Уилям Рико. Разследващите проверяват и четвърти човек, който е съпричастен към нападението. Все още обаче се работи по неговата самоличност.


„Дума": "Дюнигейт" се разраства

Министерството на земеделието и горите (МЗХ) е продало по схемата на "Дюнигейт" и други земи в района на Несебър, съобщи вчера сайтът "Биволъ". Изваждането на земи от горския фонд, продажбата им на занижена цена и препродажбата на много по-висока цена на приближен на властта инвеститор е изпробвана от министерството оглавявано от Мирослав Найденов още на 19 ноември 2010 г., когато МЗХ продава терен от 8902 кв. м на фирмата "Крим 2002" за 316 666,67 лв., или за 35 лв. на кв.м. На 20 септември 2011 г. "Крим 2002" препродава терена на "Форт Нокс" за 900 000 лв. - близо три пъти по-скъпо.

„24 Часа": "Балкантурист": Уволнена е служителката, сложила грешна снимка на сайта ни

Снимката на Скалистите планини в Колорадо е била на сайта на "Балкантурист" заради "копи - пейст" на служителка на компанията, която вече е уволнена, съобщи директорът на туристическата фирма Нели Сандалска пред "Дарик".
Изображението не подвежда туристите, които избират да почиват в Пампорово, защото е придружено от други снимки, които наистина са от курорта, смята Сандалска.
Сайтът на "Балкантурист" е само на български език, а българите много добре знаят къде е Пампорово, допълни още тя. "Никой не я е потърсил за разрешение да вземе снимки от сайта, които да бъдат използвани като изображения в клипа с новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев", обясни директорът на "Балкантурист".

„Труд": Повдигнаха три обвинения на мъжа, отвлякъл сурвакарчетата в Ягодово

Три обвинения са повдигнати на 24-годишния Иван Кунев, който отвлече с автомобила си три сурвакарчета в пловдивското село Ягодово, съобщават от прокуратурата.
След като първоначално се беше укрил, мъжът вчера се предаде в полицията и е задържан за 72 часа.
Обвиненията са за отвличане на малолетни, за хулиганство с особена дързост, за нанасяне на лека телесна повреда.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини