„Булсатком“ незаконно продължили да излъчват TV7

TV7 и Super7 спряха сигнала си към „Булсатком“ точно минута след полунощ на 12 януари.

Въпреки това операторът продължава да излъчва TV7 чрез ефирно разпространение, което е незаконно, съобщиха от телевизията и допълниха, че за арогантното и пиратско поведение на оператора ще сезират съответните органи и ще си потърсят правата в съда.

Припомняме, че след две седмици тежки преговори „Булсатком“ и TV7 не постигнаха споразумение и от медията решиха от полунощ срещу събота да спрат сигнала си към оператора. От началото на годината TV7 и Super7 се излъчваха безплатно в мрежата на „Булсатком“, въпреки че операторът отказваше да подпише договор за 2013 г.

„Булсатком рекетира TV7, включително като ни предложи оферта да напуснем пакета си и да ни продава отделно.

Това за мен не е оферта“, коментира изпълнителният директор на телевизията Николай Бареков пред BNews късно снощи.

„Ефирната и цифровата телевизия са безплатни, но не и когато се продават в пакет“, подчерта той и заяви, че настоява за справедливо плащане на авторския труд на журналистите в TV7.

Междувременно от телевизията напомниха, че всеки зрител може сам да настрои тв приемника си да гледа TV7, като си закупи УКВ-антена, която се свързва с кабел пред входа за антена. Така без да се изключва сателитният приемник, трябва само да се превключи от дистанционното сигнала към „антена“.

В случай, че по някаква причина зрителят няма достъп до ефирния сигнал на TV7 пък от медията призовават да се обърне към най-близкия добросъвестен кабелен оператор.

Източник: bnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини