Бон Джоуви при Фандъкова

Джон Бон Джоуви ще се срещне с кмета на София Йорданка Фандъкова преди концерта си у нас на 14 май. Новината съобщи самата Фандъкова при представянето на календара с културните събития в столицата през тази година. "Всички в общината очакваме с нетърпение тази визита", каза градоначалникът, предаде Стандарт нюз.

Оказа се, че концертът на рок бандата, която носи името на легендарния вокалист, се провежда под егидата на Столичната община. За събитието сме осигурили логистична подкрепа под формата на безвъзмездно ползване на паркинга около и пред националния стадион "Васил Левски", обясниха от общината.  

Стратегията на кметството е да използва подобни събития, които привличат много хора, за да популяризира кандидатурата на София за Европейска столица през 2019 г. Както при този концерт, така и на "София Рокс 2013", който ще е на 26 юли пред площад "Александър Невски", феновете ще бъдат информирани за амбициозната задача, която си е поставила общината. Официалната кандидатура на София пред Брюксел ще бъде направена през септември.

25 млн. лв. ще отдели София тази година за култура. В календара на културните събития има 78 проекта, с 14 повече от м.г., които са получили финансова помощ от общината за общо 1.868 млн. лв. За поредна година акцент са проявите на открито. "Целта е да заразим случайните минувачи, децата и учениците", заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини