Слагат асансьор в Първа поликлиника

Вместо да типат по стълбите в Първа поликлиника, след няколко месеца хората ще ползват асансьор 

Край на мъките за хората, чиито джипита и специалисти са в кабинети по горните етажи на Първа поликлиника.

Пациентите скоро ще се возят в асансьор, обеща кметът на Хасково Георги Иванов. Градоначалникът съобщи добрата новина на сесията на местния общински съвет, след питане от съветничката от БСП Смиляна Нитова. При срещи с електората, хората непрекъснато настоявали да се направи нещо по въпроса с придвижването на по-високите етажи в ДКЦ -Хасково ЕООД, обясни Нитова.

И в момента в сградата на поликлиниката има асансьор, който обаче бил товарен и много малък, стана ясно от изказването на кмета. Той обясни, че се разработва проект за монтирането на ново съоръжение. За осъществяването на плана, вероятно ще се наложи ремонт в няколко от помещенията на приземния етаж, които трябва да станат едно цяло, за да се отвори място за асансьорното тяло.

Парите ще са от бюджета на общината, но вероятно и лекарите, които помещават кабинетите си в сградата ще „помогнат малко“ за придобивката, намекна Георги Иванов. Той уточни, че най-късно до два месеца ще започнат ремонтните работи.

Освен този в Първа поликлиника, ще бъдат монтирани асансьори и в още три социални институции в Хасково- в дом „Марина“, Дневния център за възрастни хора и в социалния център в малкия бизнес център. Асансьорите там обаче ще бъдат закупени със средства от делегираните им бюджети.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини