Буркани от Турция се оказаха хероин за Германия

Снимка: Агенция Митници

8.5 кг хероин от Турция за Западна Европа спипаха във влак служители на Митница Свиленград. Засечката е станала на ЖП-гарата в града, съобщават от Митницата. В пратката е имало и огромно количество парфюми, имитиращи световно известни търговски марки. По цени на съдопроизводството, хероинът е на стойност над 1 млн лева. Приблизително на толкова се оценяват и заловените ментета.

По документи пратката съдържала празни буркани от Турция за Нидерландия. Като краен получател обаче е бил посочен град в Германия. Това усъмнило митничарите, които отбили контейнерът за физическа проверка.

След тършуване из тесните пространства на препълнения контейнер се установило, че зад тапата от палети с празни буркани има ред празни кашони, които да имитират сходна височина. Контейнерът бил разтоварен. Митничарите открили 18 палети с общо 30 000 опаковки парфюми и тоалетни води, имитиращи 30 различни световно известни марки. Това е най-голямото количество парфюми-менте, задържани от митническите служители през последните години, уточняват от Агенция Митници.

При рентгенов контрол митничарите установили и, че в два от кашоните, картонените опаковките за парфюми съдържат всъщност найлонови пликове с прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест реагира на хероин. Контрабандата е била конфискувана.

По случая работи разследващ митнически инспектор под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини