Ученици на Езиковата прописаха книги, благотворително

Д-р Митко Василев

Бившият възпитаник на хасковската Езикова гимназия д-р Митко Василев ще представи в училището утре първата си книга „По пътя към успеха. Личности от България и Германия“. Представянето ще съвпадне и с нещо като благотворителен търг - парите от закупените екземпляри на творбата ще бъдат предоставени на Дома за деца с физически увреждания в с. Дълбок дол, община Троян, за който се грижи и фондация „Общество за всички”.

Издаването на книгата става възможно със съдействието на собственика на издателска къща „Сивас консултинг“ Симеон Василев, също възпитаник на Езиковата.

Героят на събитието, д-р Митко Василев, е известен от няколко години в гимназията с изключително благородния си жест - всяка година той предоставя стипендия от 2 000 лв. на най-изявения възпитаник от немския випуск. Василев е възпитаник на някогашната Немска гимназия и не крие афинитета си към учениците, които изучават именно този език. А иначе от 20 години, Митко Василев е управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Представянето на книгата ще се състои от 14.30 часа утре в Немския център.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини